vrijdag 26 december 2008

Wat moet ik met de BUN ?

Afgelopen week had ik een tamelijk onaangename (internet-forum-)discussie met iemand over de Boeddhistische Unie Nederland (BUN), al een jaar object van mijn aandacht.
Negatieve aandacht, weet ik zelf, zodat ik deze persoon in m'n laatste bericht schreef:

"Je hebt in zover gelijk dat mij me bezig houden met de BUN niet erg heilzaam voor me is geweest; maar ja, voor wie wel ?
In het jaar 2009 wordt dat vast constructiever, ik ken m'n eigen intenties."

Het voorlaatste bericht van me vond deze persoon een vorm van 'onjuist spreken'; het ging over een gezamenlijke folder van de BUN en ziektekostenverzekeraar Achmea om een verzekering bij Achmea te nemen, ik schreef o.a.:

" Het probleem was dat de leden van de BUN niet in staat zijn (bv) twee euro per aangesloten boeddhist per jaar contributie te betalen; daarom heeft het bestuur haar lot in handen van een commerciëele verzekeraar als sponsor gelegd. De meeste leden hebben geen interesse in de BUN, en de meeste aangeslotene boeddhisten bij die leden hebben geen kennis van en geen interesse in wat de BUN doet.
En het probleem is dat het BUN-bestuur niet in staat is met oppositie om te gaan: niet met die van de leden (bv Zeshin van der Plas van ‘Suiren-Ji’) en niet met die van ongeorganiseerde boeddhisten."

M'n vraag nu is of ik - in 2009 - door moet gaan met ageren tegen het BUN-bestuur.
Mogelijk (ze hebben het tenminste aangekondigd maar sinsdien is het debat verder z'n negatieve spiraal gegaan) krijgen twee bondgenoten en ik half januari van het BUN-bestuur een uitnodiging voor een gesprek met hen. Dat zou gaan over ons voorstel ongeorganiseerde boeddhisten bij het BUN-beleid te betrekken en andersom.

Die uitnodiging wacht ik af. Als dat niks wordt, moet ik niets meer van de BUN.
Dat heb ik me al eerder voorgenomen, het is lastig alles van en over hen ongelezen te laten.
Wordt mogelijk vervolgd.

1 opmerking:

Anoniem zei

An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been doing
a little research on this. And he in fact ordered me breakfast because I discovered it for him...
lol. So allow me to reword this.... Thanks for
the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this topic here on your blog.


My web page: http://www.provillusstore.net/